Włącz obsługę języka JavaScript, aby strona działała prawidłowo.
Do Rzeczy
Kraj
Świat
Opinie
Religia
Historia
Ekonomia
Zdrowie
Tygodnik
Subskrybuj
Szukaj
Menu
Bezpieczeństwo
żywności
Partnerzy
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
Materiał partnera
Bezpieczeństwo żywności
Kraj
Polska
Ekonomia
Styl
„Bitwa Regionów” – polska kuchnia w najlepszym wydaniu
Wideo
Bezpieczeństwo żywności
Zdrowie
Jak być etycznym wszystkożercą, czyli o jedzeniu dla dobra środowiska
Bezpieczeństwo żywności
Zdrowie
Naukowcy pomogą zrozumieć konsumentom oświadczenia zdrowotne na opakowaniach żywności
Materiał partnera
Bezpieczeństwo żywności
Kraj
Polska
Zdrowe i smaczne, bo z Polski. Postaw na rodzime produkty. Jak kupować świadomie
Bezpieczeństwo żywności
Zdrowie
Popularne mity dotyczące cukru. Czy rzeczywiście szkodzi?
Zdrowie
Jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż? Odpowiedź nie jest oczywista
Istnieje wiele odmian ryżu. Niezależnie od tego, którą wolisz, zapewne zastanawiasz się, jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż. Sprawdźmy to!
21
sty
2021
18:01
Tylko na DoRzeczy.pl
Świat
Małgorzata Wołczyk
Kolejki głodu w Madrycie
Pomimo negowania przez socjalistyczny rząd Hiszpanii zjawiska „kolejek głodu” w Hiszpanii, bieda wśród klasy średniej narasta z każdym miesiącem. W maju dziennik ABC, jako jedyny wśród mediów głównego nurtu, przerwał milczenie:
30
gru
2020
13:06
Kraj
Polskie produkty dla Bohaterów Sierpnia ‘44
Ponad 900 paczek z żywnością przekazał Powstańcom Warszawskim Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Każda z nich zawiera wyroby ze znakiem PRODUKT POLSKI, czyli wytworzone w kraju z użyciem rodzimych surowców.
23
paź
2020
10:44
Ekonomia
Kraj
Polacy stawiają na polskie produkty
Konsumenci coraz chętniej wybierają polskie marki. W ten sposób solidarnie wspierają gospodarkę w dobie kryzysu wywołanego pandemią koronawirusa. Przychodzą też z pomocą rodzimym firmom, które – dzięki wyborom klientów – mogą się...
23
wrz
2020
16:37
Artykuł sponsorowany
Tegoroczna kampania cukrownicza Krajowej Spółki Cukrowej może być rekordowa
Wystartowała 19. kampania cukrownicza Krajowej Spółki Cukrowej. Prognozy spółki zakładają, że jej siedem cukrowni skupi i przerobi niemal 7 mln ton buraków cukrowych. Finalna produkcja cukru może osiągnąć milion ton
22
wrz
2020
16:58
Kraj
Duże też piękne – rolnictwo zrównoważone w gospodarstwach wielkopowierzchniowych
Rolnictwo zrównoważone chroni zasoby środowiska, ogranicza negatywny wpływ swojej działalności na otoczenie, buduje żyzność gleby i troszczy się o bioróżnorodność. Top Farms, największe gospodarstwo rolne w Polsce, realizuje tę ideę od...
21
wrz
2020
11:58
Materiał partnera
Debata EKG: Klimat dla rolnictwa, rolnictwo dla klimatu
Jak rolnictwo wpływa na klimat Ziemi, a jak zmiany klimatu na rolnictwo? Jakie szanse oraz wyzwania dla rolnictwa niesie ze sobą Zielony Ład? I czy zmiana rolnictwa konwencjonalnego na ekologiczne – na duża skalę – jest możliwa? O tym...
8
wrz
2020
13:25
Materiał partnera
Polskie mięso najlepsze na grill. To nasza duma i wizytówka
Polacy kochają grillować. Pyszny posiłek to jednak nie wszystko. Ważne, by był również pożywny i zdrowy. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa zachęcają konsumentów do świadomego kupowania na...
21
sie
2020
15:03
Materiał partnera
Rolnictwo i produkcja: dla dobra ludzi i planety
Dbałość o środowisko naturalne, transparentne relacje z klientami i kontrahentami, rozwój biznesu z myślą o przyszłych pokoleniach – to fundamentalne zasady, które tworzą podwaliny każdego profesjonalnego biznesu budowanego w sposób...
18
sie
2020
9:57
Kraj
Prezes Grupy Top Farms: strategię „od pola do stołu” realizujemy od dawna
Pandemia koronawirusa i związane z nią załamanie łańcucha dostaw w branży spożywczej i rolnej pokazały, jak istotną rolę odgrywają rodzimi producenci w zapewnieniu bezpieczeństwa żywnościowego kraju – mówi Tomasz Zdziebkowski, prezes...
17
sie
2020
14:30
Kraj
Polskie i ekologiczne
Kiedy kupujemy polski produkt, to wspieramy rodzimych przedsiębiorców i rolników oraz krajową gospodarkę. A naszą żywność cechuje naprawdę wysoka jakość, na świecie traktuje się ją jako żywność klasy premium – mówi Marcin Wroński,...
31
lip
2020
9:32
Materiał partnera
McDonald’s: myślimy lokalnie, działamy globalnie
McDonald’s jest silnie zakorzeniony w lokalnej gospodarce. Mimo globalnej skali nasz biznes w Polsce jest oparty na współpracy z krajowymi dostawcami. Staramy się też być odpowiedzialnymi sąsiadami – mówi Magdalena Neuman, dyrektor ds....
22
lip
2020
19:51
Zdrowie
Kraj
Polskie smaki, czyli przez żołądek do serca turysty
„Polska smakuje turystycznie” i „Polska smakuje w agroturystyce” to dwie najnowsze kampanie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa (KOWR). Ich celem jest promocja polskich produktów rolno-spożywczych oraz żywności regionalnej i tradycyjnej.
21
lip
2020
14:09
Zdrowie
Kraj
Problem wagi ciężkiej
Otyłość nie jest tylko defektem estetycznym – to choroba zagrażająca życiu!
6
lip
2020
9:45
Materiał partnera
Jakie nasiona wybrać?
Uprawa warzyw, ziół i kwiatów to wielka przygoda, która rozpoczyna się od zakupu materiału siewnego. Jakie nasiona wybrać – na taśmie, a może otoczkowane? Czy warto kupować nasiona ekologiczne? Czym są nasiona F1? Odpowiadamy!
30
cze
2020
12:47
Materiał partnera
Kupuj świadomie: jak rozpoznawać certyfikowaną żywność?
Coraz więcej Polaków zwraca uwagę na jakość i miejsce pochodzenia nabywanej żywności. Jak orientować się w gąszczu symboli widniejących na opakowaniach? Jakich certyfikatów jakości i oznaczeń szukać na etykietach? Odpowiadamy: warto...
20
cze
2020
10:37
Materiał partnera
Biologizacja, czyli sposób na suszę
Susze, które kiedyś pojawiały się co pięć lat, teraz występują rok po roku. Co zrobić, by ograniczyć straty w rolnictwie? Odpowiedzią na zmiany klimatyczne może być biologizacja, czyli działania w celu zatrzymania wody w glebie. Top...
2
cze
2020
17:46
Kraj
Patriota na zakupach
Kupuj świadomie – PRODUKT POLSKI. Pomożesz polskiej gospodarce, polskim firmom i rolnikom. Wesprzesz rodzimą gospodarkę w dobie kryzysu.
21
maj
2020
16:40
Materiał partnera
Na czym polega mała retencja?
Mała retencja to proste sposoby na gromadzenie wody w okolicy. Pozwala nam zatrzymać lub spowolnić spływ wód, dbając przy tym o rozwój środowiska naturalnego.
15
maj
2020
17:15
Kraj
Łukasz Zboralski
Czy wyschniemy?
Po długim okresie suszy wreszcie w kraju padał deszcz. To jednak nie zmienia polskiego problemu z dramatycznie małym zasobem wody. Czy zdołamy ją zatrzymać u siebie?
15
maj
2020
6:08
Kraj
Otyły swiat
Joanna Bojańczyk || Winę za globalna epidemie otyłości ponoszą korporacje przemysłu spożywczego, które okładają menu na naszych talerzach. Tylko bogatych stać na zdrowe jedzenie.
13
maj
2020
6:08
Świat
Ile przytyli Włosi w czasie kwarantanny? Ciekawe badanie
Włosi przytyli średnio 2 kilogramy podczas prawie dwumiesięcznej kwarantanny – to wynik analiz przeprowadzonych dla związku rolników Coldiretti. Zauważono, że wpływ na to miało uciekanie się do "pocieszającego jedzenia" i mniejsza...
5
maj
2020
15:42
Artykuł sponsorowany
Apel ministra do Polaków: Kupujcie świadomie!
Polska gospodarka potrzebuje wsparcia. – Podczas codziennych zakupów kierujmy się patriotyzmem konsumenckim. Wybierajmy świadomie polskie produkty. W ten sposób przyczynimy się do uratowania miejsc pracy – zaapelował Minister Rolnictwa.
30
kwi
2020
10:36
Kraj
Zdrowie
Koronawirus przenosi się na jedzeniu? Sanepid odpowiada
Główny Inspektor Sanitarny zamieścił we wtorek na swojej stronie zaktualizowane pytania i odpowiedzi dotyczące żywności i koronawirusa.
29
kwi
2020
6:36
Kolejne strony:
1
strona
2
Przejdź do następnej strony
>
Przejdź do ostatniej strony
>>
Pokaż więcej
Menu
Kraj
Świat
Opinie
Religia
Historia
Zdrowie
Kultura
Rozrywka
Ekonomia
Tygodnik
Wydanie
:
16/2021 (421)
Archiwum wydań
Autorzy
Subskrypcja cyfrowa
Dodatki specjalne
Cyfrowe wydanie:
Google Play
App Store
Platformy prasy cyfrowej:
eGazety.pl
eprasa.pl
e-Kiosk
Nexto.pl
Nasze serwisy:
Strażnik pamięci
100% Polski Produkt
Vademecum Finansowe
Bezpieczeństwo żywności
8 urodziny Do Rzeczy